Biljetter och betalning

SL undersöker mikrochip under huden som betalning

2016-09-02 07:52 #0 av: Jimmy.L

Ett chip under huden kan redan idag användas för att blippa upp portar och ta dig in på gymmet. SL undersöker nu om det här kan bli en framtida biljett på buss, tåg och tunnelbana.

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/sl-vill-gora-det-mojligt-att-resa-med-ett-chip-under-huden/aRKpia!cofoZflEBBZdlKBRyugSkA/

Anmäl
2016-09-09 15:23 #1 av: Inkanyezi

Det kommer de mest absurda förslag på att bibehålla en struktur som för länge sedan har passerat "bästföredatum". Det har under åren funnits, och finns ännu, exempel på avgiftsfria allmänna färdmedel på olika håll i världen, medan SL har svårt att släppa hisspojkerollen.

Chipet bygger på en genomrutten idé, men jag slipper. Jag cyklar hellre, också nu medan jag fortfarande bor kvar i landet, och sedan kommer nya utmaningar när jag flyttar till ett helt annat ställe.

Anmäl
2016-09-09 15:33 #2 av: Jimmy.L

Det är heller inget jag skulle välja, möjligt ungdomarna ser det som en kul grej.

Anmäl
2017-01-18 15:01 #3 av: ElisabethB

Skulle aldrig vilja ha en massa chip under huden. (För det skulle väl sluta med ett chip per företag.) Funderar

Anmäl
2017-02-11 02:09 #4 av: krasnajaluna

Blev lite oroad när jag läste det, inte för att låta paranoid men vem vet vad det kan utvecklas till i framtiden? Många unga verkar positiva till detta, dessvärre (eller kanske dessbättre?) verkar jag ha en medfödd negativitet och skepticism till allt.

Är inte kristen men det finns ett intressant bibelcitat som beskriver ett odjur av något slag -

”Och det ser till att alla, höga och låga, rika och fattiga, fria och slavar, får ett märke på högra handen eller på pannan och ingen kan köpa eller sälja utan att ha märket. Här behövs vishet. Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty de är en människas tal, och talet är 666.”

Man ska väl inte ta det 100% seriöst men väcker ändå en tanke.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.