Bussar

Villovägar kan vara farliga vägar

2013-06-22 22:12 #0 av: Leffe

En buss kom helt fel på Forshagagatan i Farsta och det slutade inte så bra. 

Bilderna har vi fått från fliza.

del1.jpg


Anmäl
2013-06-23 21:09 #1 av: [MarthaS]

Hur har detta gått till?

Anmäl
2013-06-27 01:08 #2 av: Lasse

En bra fråga. Det verkar ju inte vara blöt vägbana. Teknisk fel kanske?


Anmäl
2013-07-02 10:16 #3 av: Inkanyezi

Nej, det ser inte ut som något tekniskt fel, utan det är föraren som har försökt svänga snävare än bussen tillåter och sedan backa. Vi hade det där problemet vid Gåshaga under en ombyggnad av Lidingöbanan, när ledbussarna skulle vända i den lilla slingan som nattbussen använde.

Ledbussen slår till bromsen när man viker den för mycket, och ofta när någon missar och inte kan komma runt, försöker de backa, vilket förvärrar problemet. Man måste styra upp, så att man rätar ut leden, men det är inte alltid möjligt. Det går alltså att köra fast om man försöker vända där man inte har tillräckligt med plats. Att köra in på en återvändsgata är inte att rekommendera.

Ledbussar från Scania som har motorn längst bak och driver med bakersta hjulen är lite mer drabbade än andra, då de kan fällas ihop mer när man trampar på, genom att mittaxeln drivs åt sidan.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.