Bussar

Nya bussar på Lidingö

2014-08-18 16:58 #0 av: Bettan

Från och med idag körs det bara nya miljövänligare boggibussar på Lidingö. Det gäller inte linje 21. På Lidingö har det varit bussar som gått på vanlig diesel, men de nya bussarna går på biogas och som kommer från Käppalaverket.

Ha en bra dag

Sport iFokus

Anmäl
2014-08-19 15:35 #1 av: Leffe

Toppen

Anmäl
2014-08-25 20:25 #2 av: Björn.B

Boende på Lidingö har klagat på att bussarna inte anpassas för dom. 

Skärgårdskocken.

Anmäl
2014-08-31 02:39 #3 av: Mezzzanina

Bussarna där var tyvärr inte nya när de kom till Lidingö. De har tidigare gått på söderhallen främst på linje 76.

Anmäl
2014-08-31 09:05 #4 av: Aarno

Boggiebussarna på Lidingön är en följd av gemensam satsning av SL ,Lidingö stad och trafikutövaren Keolis för ett betydligt miljövänligare bussalternativ och en naturlig uppföljning till de Biogas-bussarna som redan rullat på Lidingön sedan redan något år. Bussserien även den första av typen som rullat i Stockholms innerstad - Se även inlägg #3 - sedan ett antal år faktiskt .  På Lidingön ersätter de på sätt och vis även de äldre dieselledbussar som använts sedan något år på ön . Som förare av dessa bussar och som en mångårig trafikledare på ön har även förståelse för inlägget #2 då bussarna ju av typen "citybussar" och kan även konstatera att busstypen med följd  av sin storlek och konstruktion  verkligen  kräver "sin förare" med hänsyn till sin vidsvängande bakdel genom ena sväng- bakaxeln och detta speciellt  vid trånga utrymmen och tvära svängar...                             På denna front har man nu även gjort en stor utbildningsinsats av all berörd personal och provkörningar sedan i våras av busstypen på plats av Keolis .  

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.