Biljetter och betalning

Nu tänker SL sätta stopp för fuskåkare

2015-03-04 08:19 #0 av: Jimmy.L

SL tar av sig silkesvantarna och tar i med hårdhandskarna mot fuskåkandet. Biljett­kontrollanterna ska sluta att vara service­inriktade och får hjälp av ordningsvakter vid biljettkontroller om det behövs. Och spärrarna får larm igen som tjuter om de hålls öppna för länge.

http://www.dn.se/sthlm/nu-tanker-sl-satta-stopp-for-fuskakare/

Anmäl
2015-03-04 08:28 #1 av: Åsa S

Jättebra är trött på tjuvåkare som slänger sig efter en när man går genom spärrarna är väldigt obehagligt och vi som betalar kommer ju bara behöva betala mera hela tiden ifall det är många som tycker de har rätt åka gratis. Och det är ju faktiskt stöld att åka "gratis", åker man "gratis" varje dag innebär det en rätt stor summa per år som man stjäl från SL så det är bara rätt att man agerar mot sånt uppträdande.

Anmäl
2015-03-04 08:30 #2 av: Jimmy.L

#1 Håller med dig helt min bror hamnade nästan i bråk får någon månad sen när en tog rygg på han vid en spärr och han stannade upp så denna inte kunde gå bakom han.

Anmäl
2015-03-04 12:24 #3 av: kamera0710

Själv tycker jag att det är märkligt att man i Södertälje centrum saknar spärrar helt till pendeltåget. Då är det ju bara att chansa och kliva på för den som är fräck, även om man ju riskerar att åka dit.

När det inte gick pendeltåg från Södertälje centrum (pga ombyggnad) var det några tillfällen när jag med rabattkupong/remsa klev på bussen och de vägrade stämpla den. De sa att jag fick göra det när jag kom till pendeltågstationen. Ett par gånger glömde jag helt bort det, man var ju så van att allt var klart när man klev av bussen vid pendeltågstationen i Östertälje. (Då var det inga spärrar där heller, eftersom det passerade så mycket folk varje dag.)

Anmäl
2015-03-04 17:36 #4 av: Jimmy.L

Södertälje C finns det förslag om att bygga om den stationen,

http://www.sodertalje.se/Stad-miljo--boende/Trafik--resande/Infrastruktur/

Den rödgröna oppositionen är positiv till M-kravet på effektivare biljettkontroller i tunnelbanan, även om MP och V förespråkar en mjukare stil.

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/de-rodgrona-staller-sig-bakom-m-krav-pa-nya-biljettkontroller/aRKocd!C2GGkLzJqA04PkQDF26HNw/

Anmäl
2015-03-23 08:33 #5 av: Jimmy.L

SL börjar nu masskontrollera utpekade fusklinjer. De skärpta kontrollerna kostar 4,4 miljoner kronor.

http://www.dn.se/sthlm/har-ska-sl-masskontrollera-resenarerna/

Hon drog sitt kort i spärren men biljetten registrerades aldrig. Nu stäms Sofia Koch på 3 500 kronor av SL.

– Jag har aldrig plankat i hela mitt liv och tänker inte betala för att SL:s system inte fungerar, säger hon.

http://www.dn.se/sthlm/sl-drar-sofia-infor-ratta/

Anmäl
2015-03-23 10:31 #6 av: TjockaBerta

 Angående artikeln om Sofia

"Enligt SL är det kundens ansvar att säkerställa att biljetten är betald. Men innanför spärrarna finns ingen automat för att kontrollera saldot på kortet."

Just det här tog jag upp för länge sen i en annan tråd. Att man måste gå ut igen för att kunna kontrollera att biljetten är OK, antingen där man fyller på reskassa eller hos den som sitter i spärren.

För mig var det ännu tokigare för jag gick till spärren för att jag behövde tre kuponger istället för min standardresa på två kuponger och spärrvakten tog bara betalt för den extra. Hur ska jag kunna se att mitt färdbevis inte är riktigt om jag inte går ut och sen in igen?

Alltså, gå ut för att kontrollera att spärrvakten gjort sitt jobb korrekt.

>>>Malum domesticum<<<

Anmäl
2015-03-23 15:37 #7 av: kamera0710

För mig gick det i alla fall bra när de stämplat en remsa med tiden 14:00 när jag klev på en buss 15:10. Det blev då biljettkontroll 16:10 och jag tänkte "hur trovärdigt låter det att de inte ställt fram stämpeln på över en timme?". Jag valde i alla falla att gå direkt till en av kontrollanterna och säga detta och det gick som sagt bra.

Anmäl
2015-04-02 13:15 #8 av: Björn.B

SL förlorar mycket på fuskåkarna.

http://www.dn.se/sthlm/mer-an-var-tredje-sms-biljett-falsk/

Skärgårdskocken.

Anmäl
2015-04-07 12:05 #9 av: farvendal

Undrar hur de tänkt lösa detta på pendeltågen upp till Uppsala. Iallafall i Uppsala och Knivsta (Som ligger i Upplands län) finns det ju ingen form av spärrar eller kontroll öht och det tjuvåks hela tiden då folk inte orkar köpa biljett i automaten på stationen när de har bråttom (ja det har även hänt mig). Sett kontrollanter på tågen en gång av de typ 20 ggr jag har åkt.

Anmäl
2015-04-07 12:10 #10 av: Jimmy.L

#9 SL kontrollerar fram till Arlanda sen är det UL som har hand om kontrollen fram till Uppsala.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.