Stationer och hållplatser

Nya stationen får inga rulltrappor

2015-10-22 12:58 #0 av: Jimmy.L

Två av stans nya tunnelbanestationer är så djupa att specialhissar ska monteras in för att resenärerna ska komma av perrongen. På stationen Sofia är hissen den enda vägen ut. – Har man väldigt svår klaustrofobi och hisskräck kanske man inte väljer tunnelbanan över huvud taget, säger Håkan Wilken, projekledare på SLL.

http://www.alltomstockholm.se/stadsliv/article4134578.aos

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-10-22 23:51 #1 av: Ride84XL

Det där verkar ju inte helt optimalt. Vad händer vid t ex strömavbrott. Skulle inte va skoj om det händer när man är på plattformen eller halvvägs på väg upp/ner. Går väl att ha reservkraftsaggregat man kör igång enbart för hissarna. Men sånt kostar ju pengar och SL är snåla. 

Är stationen 100 m ner så är dock hissar ända lösningen. Det går förmodligen inte att bygga så långa rulltrappor utan man skulle få byta rulltrappa 2-3 ggr under färden upp. Tänk att åka upp för 3 st rulltrappor som är lika långa som Kungsträdgårdens. Det skulle ta alldeles för lång tid. Rulltrappor är ju inte 100% säkra i sig självt heller, som vi sett.

Enl vad jag läst ska man bygga en räddningstunnel som är avskiljd från tågens tunnlar - så att man ta skydd vid en brand. Den vägen kommer man förhoppningsvis kunna gå till intilliggande stationer som har trappor/rulltrappor vid ett strömavbrott där man befinner sig på plattformen. Det blir väl dock några km promenad under jord - men det är ju mest coolt (om man inte har bråttom nånstans). I värsta fall kan man ju gå i tågens tunnlar. Dock kanske det är bra att ha ficklampa med sig när man åker den linjen, hahaha (eller en mobil med sån funktion)

Anmäl
2015-10-23 07:53 #2 av: Jimmy.L

Brandkåren brukar ofta vid strömavbrott sköta hissar manuellt.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-10-26 14:05 #3 av: Orso

Det funkar ju i London så varför skulle det inte funka här. Förutom att SL är inblandade i inköpet då.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.