Tunnelbana

"Kasta inte skit på mig – jag gör så gott jag kan"

2015-11-10 14:04 #0 av: Jimmy.L

​Som förare i kollektivtrafiken får man dagligen stå ut med svordomar, påhopp och resenärer som sinkar trafiken genom att hålla uppe dörrarna. Men det är inte mitt fel att du har planerat din resa dåligt, så sluta ta ut din ilska på mig. Då blir vår resa tillsammans trevligare, skriver Michaela Honkakumpu, gruppchef och tidigare tunnelbaneförare.

http://www.metro.se/metro-debatt/kasta-inte-skit-pa-mig-jag-gor-sa-gott-jag-kan/EVHokj!LhxgizrJ2aJa/

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2015-11-10 14:22 #1 av: Sommarek

Visst ska man inte ta ut sin ilska på personalen, men samtidigt ser jag inte hur det är mitt ansvar när man tvingas sitta i ett tåg i 45 minuter på grund av nedriven kontaktledning. Ska man kanske planera in en extra timme i sin resa, för säkerhets skull? Eller två? Vart går gränsen, liksom?

Anmäl
2015-11-10 14:29 #2 av: Jimmy.L

I tunnelbanan finns det väl ingen kontaktledning. Och vad jag vet så är kontaktskenan som sitter där dödlig om man kommer åt den så det är väl bättre att vänta tills man stängt av strömmen än att någon skulle komma åt den och riskera livet?

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2015-11-10 14:31 #3 av: Sommarek

Jag talar om kollektivtrafik i allmänhet, inte bara tunnelbana. Alla bor nämligen inte i Stockholm.

Anmäl
2015-11-10 14:35 #4 av: Jimmy.L

Artikeln handlar om Stockholm och om tunnelbanan!

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2015-11-10 14:37 #5 av: Sommarek

Jupp, eller som det står i artikeln "Gång på gång, dag efter dag, får man som förare i kollektivtrafiken ta skit." "...i tunnelbanan och resten av kollektivtrafiken underbara."

Anmäl
2015-11-13 09:30 #6 av: Catwoman

#1 Inte kan man räkna in att jag ska krocka med bilen heller om jag tar den till jobbet. Inte kan man planera in i tiden att jag ska få punktering på cykeln om jag cyklar till jobbet, inte kan man planera in att bussen blir stående för att det hänt någonting längre fram på gatan.Vissa saker kan man bara inte räkna in. 

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Anmäl
2018-11-21 18:22 #7 av: wildfire

Hej på er !

Det här är en gammal tråd men jag kan inte låta bli att putta upp den eftersom det är ett aktuellt läge en tunneltågförare möter varje dag i sitt jobb.

Jag har kört tunnelbana i 17½ år men det är nu 16 år sedan som jag lämnade mitt jobb men jag minns mycket väl hur det var att möta trafikanter som skyllde på oss som förare att det var vårt fel om det var förseningar och stopp i trafiken.

Vet ni, vi kunde inte påverka det tekniska, vi kunde inte heller påverka  den undermåliga vagnpark som inte höll måttet för dagens trafik säkerhetsmässigt.

Vi kunde inte heller påverka när någon tog det tragiska beslutet att hoppa framför våra tåg och att det därefter följde stopp och förseningar i trafiken som drabbade trafikanterna.

Jag hade oturen att vara med om PUT som det heter vid 7 tillfällen PUT  = Person under tåg och att sitta och säga  som #1 skriver Visst ska man inte ta ut sin ilska på personalen, men samtidigt ser jag inte hur det är mitt ansvar när man tvingas sitta i ett tåg i 45 minuter på grund av nedriven kontaktledning. Ska man kanske planera in en extra timme i sin resa, för säkerhets skull? Eller två? Vart går gränsen, liksom?

Du får vackert sitta instängd i vagnen så länge ett räddningsarbete pågår för då handlar det om att rädda liv inte om trafiken eller trafikanterna blir lidande och ja som kollektivtrafikant så får du räkna med förseningar som är obekväma eftersom  det finns dom som hoppar framför tågen och det är inte alltid man går ut med just händelsen via högtalarsystemet av hänsyn till alla inblandade.

Ingen har någon som helst rätt att skälla ut förare i deras jobb tro mig vi gjorde vårt bästa men jag har även vart med om att ha fått skäll för att jag stått med PUT  och stoppat trafiken något jag absolut inte kunnat påverka men såna är ni människor ni ser inte den verklighet tunnelbanan innebär att jobba i, ni ser bara till er själva och er tidspassning men vi då som offrar våra raster och vår lunch för att skjutsa er sura lymlar som bara klagar Ledsen

Jag måste ändå säga att det fanns fantastiska trafikanter som var så förstående och tillmötesgående mitt i allt så dom finns dom också som mötte mig med förståelsen men dom var få.

Det heter strömskena inte kontaktledning och strömskenan innehåller likström inte växelström det är skillnaden.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.